Cheesecake και σοκολάτα και καρύδα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα γλυκό που θα σου προσφέρει εξωτική γεύση. Μεταμορφώσαμε το κλασικό cheesecake σε μια light και χωρίς λιπαρά λιχουδιά.
Θερμίδες: 211/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη βάση:
  • 3κ. σούπας κακάο
  • 2/3φλ. καρύδια
  • 2/3φλ. χουρμάδες
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • 1+1/4 φλ. κάσιους ή macadamias
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4φλ. σιρόπι σφενδάμνου
  • 3+1/2κ.σούπας λάδι καρύδας
  • 1/4φλ. γάλα καρύδας
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Για την επικάλυψη:
  • 2κ. σούπας σκόνη κακάο
  • 2+1/2κ.σούπας λάδι καρύδας
  • 1κ. σούπας σιρόπι σφενδάμνου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε τα καρύδια σε ένα μπολ με νερό και άφησέ τα να μουλιάσουν για 6 ώρες.
  • Έπειτα, στέγνωσέ τα καλά για να φύγει όλη η υγρασία.
  • Βάλε όλα τα υλικά για τη βάση σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τα μέχρι να αφήσουν τα φυσικά τους έλαια και να είναι κάπως κολλώδη.
  • Πάρε ένα ταψάκι για muffins με δέκα θήκες και μοίρασε αναλογικά το μείγμα για τη βάση.
  • Πίεσε το μείγμα στον πάτο.
  • Ρίξε στον επεξεργαστή τροφίμων όλα τα υλικά για τη γέμιση και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα.
  • Μοίρασε ομοιόμορφα τη γέμιση στις 10 θήκες, πάνω από τη βάση.
  • Βάλε το ταψί στο ψυγείο.
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά της επικάλυψης μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Όταν κρυώσουν τα cheesecake βούτηξε την κορυφή τους μέσα στη σοκολάτα.

Tip


Read More

And More