Cheesecake με πραλίνα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Οι αμαρτωλές συνταγές αρέσουν πολύ στη Nigella Lawson που αυτή τη φορά προτείνει ένα πανεύκολο cheesecake “κόλαση” με πραλίνα και φουντούκια! Το φτιάχνεις και το βάζεις στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα που δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο!

Συστατικά

  • 250 γραμμ. μπισκότα digestive
  • 75 γραμμ. μαλακό ανάλατο βούτυρο
  • 400 γραμμ. πραλίνα φουντουκιού (π.χ. Nutella) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γραμμ. ψημένα και ψιλοκομμένα φουντούκια
  • 500 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γραμμ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Θρυμμάτισε τα μπισκότα στο μπλέντερ, πρόσθεσε το βούτυρο και μια μεγάλη κουταλιά πραλίνας. Χτύπα μέχρι να σχηματιστούν χοντροί βώλοι.
  • Πρόσθεσε 3 κ.σούπας από τα φουντούκια και χτύπα μέχρι να έχεις ένα μίγμα που να μοιάζει με υγρή άμμο.
  • Στρώσε σε φόρμα 23 εκατοστών που κουμπώνει το μίγμα με τα δάχτυλα ώστε να πάει παντού και να σχηματιστεί μια ενιαία βάση.
  • Βάλε τη φόρμα στο ψυγείο.
  • Χτύπα στο μίξερ το τυρί και την άχνη μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα και μετά πρόσθεσε την υπόλοιπη πραλίνα. Συνέχισε να χτυπάς μέχρι να ανακατευτεί καλά.
  • Βγάλε τη φόρμα από το ψυγείο και προσεκτικά άπλωσε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
  • Πασπάλισε την επιφάνεια του cheesecake με τα υπόλοιπα φουντούκια να πάνε παντού και βάλε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή και όλη τη νύχτα.

Tip

Για καλύτερα αποτελέσματα σέρβιρε απευθείας από το ψυγείο.

Read More

And More