Σουφλέ λαχανικών

Σουφλέ λαχανικών | tlife.gr
Εύκολη
5 μερίδες
1 ώρα

Φτιάξε αυτό το υπέροχο σουφλέ και γέμισε το τραπέζι σου γεύσεις και αρώματα όπως σου προτείνει η Αργυρώ!

Συστατικά
  • 1.200 γραμμ. πατάτες
  • 500 γραμμ. κολοκύθα κίτρινη (εναλλακτικά, κολοκυθάκια και καρότα)
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμ. φέτα
  • 250 γραμμ. ανθότυρο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Άνηθο, μαϊντανό
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
  • Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τις πατάτες και την κολοκύθα. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το πράσο, τα τυριά, το σιμιγδάλι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά και τα αδειάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 45 λεπτά, έως ότου ροδίσει καλά και σφίξει το σουφλέ.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά το κόβουμε.
* TIP ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ