Το παστίτσιο της τεμπέλας!

Το παστίτσιο της τεμπέλας! | tlife.gr
Εύκολη
2 μερίδες
30 λεπτά

Το πιο εύκολο παστίτσιο σού το προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ψήνεται στο τηγάνι!

Συστατικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό
  • 2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.γ. κορν φλάουερ
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
  • Σόταρε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4′.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σόταρε για 2′.
  • Πρόσθεσε τον πελτέ και τα μυρωδικά.
  • Ρίξε το νερό και μόλις πάρει βράση, ρίξε τα ζυμαρικά.
  • Βράσε για 10′.
  • Διάλυσε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίξ’ το στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά. Ανακάτεψε για 1′.
  • Αλατοπιπέρωσε το παστίτσιο.
  • Βγάλε από τη φωτιά και πασπάλισε με το μισό κεφαλοτύρι. Ανακάτεψε καλά ώσπου να λιώσει. Σέρβιρε πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τυρί.
* TIP ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εάν θέλεις στην όψη να μοιάζει με το παστίτσιο, βάλε το τηγάνι (εφόσον είναι κατάλληλο για φούρνο) στο φούρνο για να ψηθεί το τυρί.

Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ