Το παστίτσιο της τεμπέλας!

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Το πιο εύκολο παστίτσιο σού το προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ψήνεται στο τηγάνι!

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό
  • 2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.γ. κορν φλάουερ
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
  • Σόταρε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4′.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σόταρε για 2′.
  • Πρόσθεσε τον πελτέ και τα μυρωδικά.
  • Ρίξε το νερό και μόλις πάρει βράση, ρίξε τα ζυμαρικά.
  • Βράσε για 10′.
  • Διάλυσε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίξ’ το στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά. Ανακάτεψε για 1′.
  • Αλατοπιπέρωσε το παστίτσιο.
  • Βγάλε από τη φωτιά και πασπάλισε με το μισό κεφαλοτύρι. Ανακάτεψε καλά ώσπου να λιώσει. Σέρβιρε πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τυρί.

Tip

Εάν θέλεις στην όψη να μοιάζει με το παστίτσιο, βάλε το τηγάνι (εφόσον είναι κατάλληλο για φούρνο) στο φούρνο για να ψηθεί το τυρί.

Read More

And More