Βαρκούλες πατάτας με πάπρικα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο Jamie Oliver αλλάζει τον τρόπο που βλέπεις τις πατάτες με αυτή τη συνταγή! Με λίγο λάδι και τα σωστά μπαχαρικά μπορείς να μετατρέψεις την ταπεινή πατάτα σε κάτι μεγαλειώδες!

Συστατικά

  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 2 μέτριες πατάτες
  • χονδρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γλυκού γλυκιά καπνιστή πάπρικα
  • ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Πλύνε πολύ καλά τις πατάτες με κρύο νερό, τρίβοντάς τες με το σφουγγάρι της κουζίνας ώστε να φύγουν όλα τα χώματα και οι βρωμιές.
  • Κόψε κάθε πατάτα σε 8 βαρκούλες και βάλ’ τες σε μπολ.
  • Πασπάλισέ τες με λίγο αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
  • Περίχυσέ τες με 2 κ.σούπας ελαιόλαδο και μετά ανακάτεψέ τες καλά για να πάει παντού το λάδι και τα μπαχαρικά.
  • Άπλωσε τις πατάτες σε μονή στρώση σε 2 λαμαρίνες αν χρειάζεται.
  • Ψήσε τις πατάτες για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
  • Άφησέ τες να κάτσουν λίγα λεπτά αφού τις βγάλεις από το φούρνο πριν τις σερβίρεις.

Tip

Πασπάλισε τις πατάτες σου με λίγο φρέσκο ή ξερό θυμάρι ή δεντρολίβανο και απογείωσε τη γεύση τους!

Read More

And More