Vegan παστίτσιο

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο νικητής του Top Chef Αθηναγόρας ανακαλύπτει νέους τρόπους να δούμε το παστίτσιο με άλλο μάτι. Και κυρίως χωρίς κρέας…

Συστατικά

  • 500 γρ. μακαρόνια χοντρά
  • Για τη μπεσαμέλ: 1 -2 μεγάλες σελινόριζες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τον κιμά: Ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό Σόγια μουλιασμένη σε νερό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • Μπαχάρι
  • Κανέλα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Για τη μπεσαμέλ: Καθάρισε και κόψε τις σελινόριζες σε μικρά κομματάκια και στη συνέχεια βάλε τα κομματάκια σε βραστό νερό να βράσουν καλά
  • Πολτοποίησε την σελινόριζα και πρόσθεσε το μοσχοκάρυδο και το τυρί ανακατεύοντας διαρκώς για να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  • Τέλος πρόσθεσε και τα αυγά και αλατοπιπέρωσε και κατέβασε τελείως από τη φωτιά
  • Για τον κιμά: Σόταρε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο που έχει κάψει καλά
  • Πρόσθεσε τη μουλιασμένη σόγρα και τσιγάρισέ την ελαφρά, όπως θα έκανες και με τον κιμά
  • Συμπλήρωσε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και συνέχισε το ανακάτεμα
  • Σβήσε τον κιμά με το κρασί και άφησε το σκεύος ανοικτό να φύγει το αλκόολ
  • Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών, όλα τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και σκέπασε σε χαμήλή φωτιά για μερικά λεπτά να δέσει
  • Ανακάτεψε τον κιμά με τα μακαρόνια – μπορείς να προσθέσεις ένα ακόμη αυγό και λίγη παρμεζάνα
  • Στρώσε τα υλικά στο ταψί ή το πυρέξ και βάλε από πάνω τη μπεσαμελ
  • Βάλε στο φούρνο στους 180oC για 30-40 λεπτά να πάρει χρώμα

Tip


Read More

And More