Chicken Barbecue στο φούρνο

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

H συνταγή αυτή έχει κάτι από την αίγλη του hollywood και του ασπρόμαυρου κινηματογράφου. Την ξετρυπώσαμε μέσα από ένα βιβλίο με τίτλο “Τι τρώνε οι ηθοποιοί όταν τρώνε” και περιλαμβάνει συνταγές διάσημων ηθοποιών που μεσουράνησαν στο hollywood την εποχή του μεσοπολέμου και μέχρι τη δεκαετία του ’50. Ένας από αυτούς ήταν φυσικά και ο Cary Grant!

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο 2 κιλά περίπου, κομμένο σε μερίδες
  • Ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 1/2 φλιτζάνι Worcestershire sauce
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 1/2 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού ξίδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170o.
  • Ζέστανε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος και σόταρε το κοτόπουλο σε παρτίδες για να χωράει άνετα. Αλατοπιπέρωσε όσο μαγειρεύεις
  • Βάλε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι. Ανάμειξε την κέτσαπ, την Worcestershire sauce, το ξίδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακάτεψε καλά και ζέστανε σε σκεύος
  • Σε ένα μικρό μπολ ανάμειξε το άνθος αραβοσίτου με δύο κ.σ. νερό για να γίνει μια πάστα. Πρόσθε΄σε το σιγά, σιγά στη σάλτσα σου ανακατεύοντας διαρκώς ώσπου να πάρει βράση και να πήξει
  • Περίχυσε με τη σος του κοτόπουλο και σκέπασε με αλουμινόχαρτο το ταψί. Ψήσε για μία ώρα να μαλακώσει, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και άσε να πάρει χρώμα.
  • Βγάλε από τη φωτιά και σέρβιρε με ρύζι ή πατάτες φούρνου

Tip


Read More

And More