Chicken Francese

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Άλλη μια αφορμή να πειστείς πως το gourmet φαγητό είναι πολλές πολύ πιο απλό και ανέξοδο από όσο φαντάζεσαι! Ο Aμερικανός τηλε-σεφ σου δίνει μια ντελικάτη συνταγή – φαίνεται πως το κοτόπουλο είναι από τα αγαπημένα του υλικά – που μοιάζει με λεμονάτη version του κοτόπουλου πανέ, χωρίς φρυγανιά! Το μυστικό κρύβεται στην απαλή λευκή σος από λεμόνι και κρασί…

Συστατικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου περίπου 700 γρ.
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3 κ.σ. νερό
  • 1/4 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζωμί κοτόπουλο
  • Το χυμό από 1/2 λεμόνι (χρησιμοποίησε το μισό που έμεινε)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο πλατύφυλλο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα στήθη κοτόπουλο το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ξύλο κοπής και σκέπασε με μια μεμβράνη. Χτύπησε το κοτόπουλο με ένα ίσιο σφυράκι να λεπτύνει
  • Βάλε λίγο αλεύρι σε ρηχό πιάτο και αλατοπιπέρωσε. Ανακάτεψε με ένα πηρουνάκι. Σε ένα φαρδύ μπολ χτύπησε τα αυγά και το νερό. Παράλληλα ζέστανε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι
  • Πέρασε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές στο αλεύρι και στη συνέχεια βύθισε στο αυγό να καλυφθεί καλά. Τίναξε το παραπάνω αυγό να πέσει στο μπολ και βάλε στο τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά.
  • Ψήσε για δύο περίπου λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Βγάλε τα κομμάτια κοτόπουλο σε μεγάλη πιαατέλα
  • Ρίξε τώρα τις φέτες με το λεμόνι στο τηγάνι και ψήσε για ένα με δύο λεπτά να γυαλίσουν. Πρόσθεσε το κρασί και το χυμό λεμονιού και άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για πέντε λεπτά. Θα πρέπει αν μειωθεί ελαφρά ο όγκος του.
  • Κόψε το βούτυρο σε κυβάκια και κύλησε στο αλεύρι πριν τα ρίξει στο μείγμα με το λεμόνι. Με τον τρόπο αυτό η σος σου θα δέσει πιο αρμονικά και εύκολα. Ανακάτεψε να γίνουν όλα ένα σώμα και να λιώσει το αλεύρι
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και γύρισε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Βάλε τις φέτες με το λεμόνι πάνω από τα στήθη κοτόπουλο και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει απαλά για δύο λεπτάκια
  • Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Tip


Read More

And More