Chicken nuggets σε κρούστα αμυγδάλου

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανά φιλετάκια κοτόπουλου μαρισμαρισμένα σε γιαούρτι και παναρισμένα με σκόνη αμυγδάλου

Συστατικά

  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1/3 φλ. μαγιονέζα
  • 1/3 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός, άνηθος, κόλιανδρος
  • 1/2 κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1 1/3 φλ. τριμμένο αμύγδαλο
  • βούτυρο
  • ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, τα βότανα και 1/4 κουταλάκι αλάτι και μετάφερε το 1/3 της ποσότητας σε ένα δεύτερο μπολ.
  • Κόψε το κοτόπουλο διαγώνια σε φαρδιές λωρίδες και αλάτισέ το με 1/4 κουταλάκι αλάτι.
  • Βάλε το κοτόπουλο στο δεύτερο μπολ με το γιαούρτι και ανακάτεψέ το ώστε να καλυφθεί επαρκώς.
  • Ρίξε το τριμμένο (σκόνη) αμύγδαλο σε ένα ρηχό μπολ.
  • Πέρασε κάθε κομμάτι κοτόπουλου από το αμύγδαλο και τοποθέτησέ τα σε ένα πιάτο.
  • Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με δύο κουταλιές βούτυρο και λάδι και ψήσε το κοτόπουλο για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Βγάλε το κοτόπουλο σε απορροφητικό χαρτί και επανάλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια.
  • Σέρβιρε με το ντιπ γιαουρτιού, βρασμένο ρύζι και βραστά ή τσιγαριαστά χόρτα.

Read More

And More