Christmas Gluehwein από τη Γερμανία

Christmas Gluehwein από τη Γερμανία | tlife.gr
Μέτρια
6 μερίδες
1 ώρα και 10 λεπτά

Η παραδοσιακή συνταγή που θα απογειώσει τις εορταστικές ημέρες!

Συστατικά
  • 8 κομματάκια κανέλα
  • 3/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 12 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
Τρόπος μαγειρέματος
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνεις το κόκκινο κρασί. Το αφήνεις να βράσει για λίγα λεπτά (σε καμία περίπτωση μέχρι να κοχλάσει) σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτεις τα υπόλοιπα συστατικά και συνεχίζεις να βράζεις για περίπου 5 λεπτά.
  • Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει για 1 ώρα.
  • Αφού στραγγίξεις το ρόφημα (για να φύγουν τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι), σερβίρεις σε ένα καλό γυάλινο ποτήρι και απολαμβάνεις!
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ