Cocktail Time! 6 συνταγές με λίγες θερμίδες που μπορείς να ετοιμάσεις πανεύκολα

Καλοκαίρι με cocktail στο χέρι; Μμμ… Τι θα έλεγες, φέτος, που ζούμε το πιο διαφορετικό καλοκαίρι των τελευταίων ετών να κρατήσεις τη συνήθεια αυτή, αλλά να την μεταφέρεις στη βεράντα, στο μπαλκόνι ή στην αυλή σου; Να φέρεις δηλαδή τα αρώματα που εξιτάρουν τις αισθήσεις και τον ουρανίσκο σου στο σπίτι; Πώς; Είμαι εδώ για εσένα! Για αυτό, σήμερα, σου έχω συγκεντρώσει έξι συνταγές για δροσιστικά cocktail που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα μόνο λεπτά και να απολαύσεις χωρίς τύψεις, αφού “κρύβουν” λίγες θερμίδες. Έτοιμη;

 

Watermelon & Mint Cocktail

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 6 φλιτζάνια καρπούζι, καθαρισμένο
  • 1 φλιτζάνι ρούμι
  • 2/3 φλιτζανιού σιρόπι απλό
  • 50 φύλλα μέντας
  • 2 φλιτζάνια παγάκια

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, σε ένα μπλέντερ χτυπάς το καρπούζι, μέχρι να αποκτήσεις το χυμό του. Αφαιρείς δύο φλιτζάνια από το μείγμα και τα αφήνεις στην άκρη για τη συνέχεια.
  • Σε 4 ποτήρια, μοιράζεις και τοποθετείς στη βάση τα φύλλα μέντας. Γεμίζεις το κάθε ποτήρι με το χυμό καρπουζιού που είχες στο μπλέντερ.
  • Με ένα ξύλινο κουτάλι ή έναν αναδευτήρα, ανακατεύεις.
  • Μοιράζεις ισόποσα το ρούμι, προσθέτεις τον υπόλοιπο χυμό καρπουζιού και το σιρόπι. Ολοκληρώνεις με δύο σταγόνες λεμόνι σε κάθε ποτήρι, ανακατεύεις και απολαμβάνεις!

 

Lime Margarita

Υλικά (για 2 άτομα):

  • 2 κουτ. της σούπας αλάτι
  • 4 κουτ. της σούπας χυμό lime
  • 6 κουτ. της σούπας τεκίλα
  • 2 κουτ. της σούπας εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι πάγο

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, τοποθετείς το αλάτι σε ένα βαθύ πιάτο.
  • Βρέχεις ελαφρά το χείλος ενός ποτηριού για μαργαρίτα με μία υγρή χαρτοπετσέτα. Βουτάς το βρεγμένο σημείο του ποτηριού στο αλάτι και κυκλικά το τοποθετείς πάνω του.
  • Σε ένα shaker, αναμειγνύεις το χυμό από lime, το εκχύλισμα πορτοκαλιού και την τεκίλα. Προσθέτεις τον πάγο και αρχίζεις να το κουνάς για περίπου ένα λεπτό.
  • Περιχύνεις το ποτό σου στο ποτήρι, κόβεις δύο λεπτές φέτες λεμόνι και απολαμβάνεις!

 

Pineapple Tequila

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 2/5 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 μικρός ανανάς
  • 3/4 του φλιτζανιού τεκίλα
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 4 φλιτζάνια πάγο
  • Φλούδα ενός lime

Εκτέλεση:

  • Σε μία κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, βράζεις τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.
  • Ξεφλουδίζεις και καθαρίζεις πολύ καλά τον ανανά σου και μοιράζεις την ψίχα του στα τέσσερα ποτήρια. Με ένα ξύλινο κουταλάκι αρχίζεις να την διαλύεις.
  • Προσθέτεις την τεκίλα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις.
  • Σε κάθε ποτήρι, προσθέτεις μία κούπα παγάκια. Ανακατεύεις με ένα ξύλινο κουταλάκι, τοποθετείς τη φλούδα lime και απολαμβάνεις!

 

Watermelon & Mango Sangria

Υλικά (για 6 άτομα):

  • 2 φλιτζάνια φρέσκο καρπούζι, καθαρισμένο
  • 2 φλιτζάνια μάνγκο, καθαρισμένο
  • χυμός ενός lime
  • 600 ml ροζέ κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι brandy
  • παγάκια

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεις το κρασί και το brandy, ανακατεύοντας σταδιακά.
  • Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς πρώτα το καθαρισμένο καρπούζι και στη συνέχεια το προσθέτεις στο μπολ. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία με το μάνγκο. Ανακατεύεις με ένα ξύλινο κουτάλι.
  • Μοιράζεις το ποτό σου σε 6 ποτήρια, προσθέτεις το χυμό από lime και τα παγάκια και απολαμβάνεις!

 

Blackberry Gin

Υλικά (για 2 άτομα):

  • 100 mil gin
  • 20 ml χυμός lime
  • 20 ml απλό σιρόπι
  • 50 ml χυμός από μαύρα μούρα
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 10 μαύρα μούρα
  • πάγος

Εκτέλεση:

  • Σε ένα shaker, τοποθετείς όλα τα υλικά και αρχίζεις να το κουνάς για περίπου ένα λεπτό.
  • Με ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατεύεις το μείγμα.
  • Στραγγίζεις το μείγμα σου και το μοιράζεις σε δύο ποτήρια.
  • Σερβίρεις στα ποτήρια, ρίχνεις λίγα μαύρα μούρα και πάγο και απολαμβάνεις!

 

Passion Fruit Margarita

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι τεκίλα
  • 1/3 του φλιτζανιού χυμό lime
  • 1/3 του φλιτζανιού φράουλες
  • 1 lime
  • 180 γρ. φρέσκα φρούτα του πάθους

Εκτέλεση:

  • Σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό, βράζεις τη ζάχαρη και την αφήνεις να λιώσει.
  • Σε ένα μούλτι, αναμειγνύεις την τεκίλα, τα μούρα, το χυμό lime και τις διαλυμένες φράουλες και τα χτυπάς, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Περνάς το μείγμα από ένα σουρωτήρι και κόβεις στα τέσσερα το lime.
  • Βουτάς το ποτήρι μέσα σε μία ζάχαρη περιμετρικά και το αφήνεις να σταθεί για δύο λεπτά.
  • Μοιράζεις το μείγμα στα ποτήρια σου, προσθέτεις πάγο και λίγα φρούτα του πάθους και απολαμβάνεις!

Read More

Read More