Crepes Suzette

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι μια κλασική γαλλική συνταγή με άρωμα και έντονη γεύση πορτοκάλι. Γέμιση μαρμελάδας και μια φίνα σος βουτύρου και λικέρ πορτοκάλι που ανάβει στο τηγάνι…

Θερμίδες 138

Συστατικά

  • 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 του φλιτζανιού γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
  • Για τη γέμιση: Μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 1 και 1/4 του φλιτζανιού λικέρ πορτοκάλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το αλεύρι με τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο στο μίξερ να γίνουν ομοιόμορφα
  • Άφησε στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεί σκεπασμένη
  • Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και χτύπησε ξανά πριν ψήσεις τις κρέπες
  • Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και βουτύρωσε ελαφρά
  • Αφού κάψει καλά πρόσθεσε 1/4 του φλιτζανιού από τη ζύμη για κάθε κρέπα, περιστρέφοντας το τηγάνι ώστε να σκεπαστεί ομοιόμορφα με ζύμη
  • Ψήσε 1 με 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά να πάρει ελαφρύ χρώμα και γύρισέ την από την ανάποδη για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη
  • Στρώσε μία, μία τις κρέπες χωρισμένες με λαδόκολλα μεταξύ τους
  • Άπλωσε σε κάθε κρέπα τη μαρμελάδα και δίπλωσε στη μέση
  • Λίωσε 1 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε 2-2 τις κρέπες με τη γέμοση να ψηθούν για 2 λεπτά. Γύρισε από την ανάποδη και ψήσε για 1 λεπτό ακόμη
  • Ράντισε τις κρέπες με 2 κ.σ. από το λικέρ και κατέβασε από τη φωτιά. Άναψε το λικές με ένα σπίρτο και ανακίνησε το τηγάνι μέχρι να πέσει και πάλι η φωτιά
  • Συνέχισε τη διαδικασία βγάζοντας τις κρέπες σε ζεστό πιάτο να παραμείνουν χλιαρές. Σέρβιρε με τη σος του λικέρ που έχει μείνει στο τηγανάκι

Tip


Read More

And More