Detox παγωτό με κρέμα μέντας και κουβερτούρα

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
16
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η μέντα και η σοκολάτα θα σε αποτοξινώσουν με τον πιο γλυκό τρόπο.

Θερμίδες: 197/ μερίδα

Συστατικά

  • Για την κρούστα:
  • 2/3φλ. κάσιους ψημένα
  • 1/2φλ. χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
  • 1κ. σούπας κακάο
  • 1κ. γλυκού νερό
  • Για την κρέμα:
  • 2φλ. κάσιους μουλιασμένα σε νερό
  • 1+1/2φλ. φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
  • 1/2φλ. γάλα αμυγδάλου
  • 1/4φλ. μέλι
  • 1/4κ. γλυκού εκχύλισμα μέντας
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2κ. σούπας κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • Για την επικάλυψη:
  • 115γρ. μαύρη σοκολάτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για την κρούστα:
  • Τοποθέτησε τα κάσιους σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και “χτύπησέ” τα μέχρι να σπάσουν.
  • Προσθέστε τους χουρμάδες και το κακάο και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
  • Μετέφερε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακάτεψε με το νερό.
  • Πάρε ένα ταψάκι 20x20εκ. και πίεσε τη ζύμη στον πάτο.
  • Βάλε το ταψάκι στην κατάψυξη.
  • Στράγγιξε τα μουσκεμένα κάσιους και τα τοποθέτησέ τα μαζί με τη μέντα, το γάλα αμυγδάλου, το μέλι, το εκχύλισμα μέντας και το αλατιού σε ένα μίξερ.
  • Χτύπησε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί η κρέμα.
  • Μετέφερε την κρέμα σε ένα μπολ και τοποθέτησέ την στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, περίπου 30 λεπτά.
  • Όταν βγάλεις την κρέμα από το ψυγείο ανακάτεψε την κουβερτούρα.
  • Βάλε την κρέμα πάνω από την κρούστα και βάλε το ταψί στο ψυγείο για 6 ώρες.
  • Λιώσε τη μαύρη σοκολάτα, κόψε σε κομμάτια το παγωτό και βούτηξε τα κομμάτια στην σοκολάτα.

Read More

And More