Dip με καραμελωμένα κρεμμύδια

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ιδανικό για να συνοδεύσεις το κρέας σου ή να βουτήξεις τα πατατάκια σου.

Θερμίδες: 80/ μερίδα

Συστατικά

  • 3 κίτρινα κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη
  • 2κ. γλυκού αλάτι
  • 2κ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 1/4φλ. λευκό κρασί
  • 340γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 225γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • Φρέσκο μαϊντανό
  • Λίγο soya sauce

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε τη μαργαρίνη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε τα κρεμμύδια, ρίξε το αλάτι και τη ζάχαρη και σόταρε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε λίγα λεπτά.
  • Ρίξε το κρασί μέσα και άφησέ το να εξατμιστεί, ανακατεύοντας συχνά.
  • Μετά από περίπου 30 λεπτά, τα κρεμμύδια πρέπει να έχουν βαθύ καφέ χρώμα και να είναι πολύ αρωματικά.
  • Μετέφερε τα κρεμμύδια σε ένα ξύλο κοπής και ψιλόκοψέ τα ακόμα πιο πολύ.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι και το τυρί κρέμα.
  • Ρίξε μέσα τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και τη soya sauce.
  • Ανακάτεψε καλά.

Read More

And More