Dip κολοκύθας με μήλο και μπισκότα

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

H πορτοκαλί γλυκιά όπως την λέμε κολοκύθα είναι μια πρώτη ύλη που μπορεί να σου προσφέρει δεκάδες συνταγές! Δες κι αυτό; Ελαφρύ, πλούσιο σε βιταμίνες και φυτικές ίνες σνακ για να συνοδεύσεις τα πολυδημητριακά σου μπισκότα ή τα μήλα…

Θερμίδες 160

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια Πουρέ κολοκύθας
  • 200γρ. φυτική σαντιγί χτυπημένη και αφράτη
  • 1 γιαούρτι 2%
  • 2 κ.γ. μαύρο σουσάμι
  • 1 πράσινο και 1 κόκκινο μήλο κομμένο σε φετούλες
  • 5-10 μπισκότα πολυδημτριακών

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε τον πουρέ κολοκύθας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής που θα βρεις εδώ
  • Αφού κρυώσει ελαφριά ο πουρές, χτύπησε τη φυτική σαντιγί και ανάμειξε με τον πουρέ
  • Πρόσθεσε και το γιαούρτι και συνέχισε το ανακάτεμα να γίνει ένα σώμα. Πρόσθεσε και το σουσάμι και συνέχισε το ανακάτεμα
  • Σκέπασε το μπολ και βάλε στο ψυγείο για δύο ώρες να κρυώσει καλά
  • Σέρβιρε με το μήλο και τα μπισκότα

Tip

Μην φοβάσαι την κολοκύθα σου! Όσο είναι ολόκληρη αντέχει αρκετές ημέρες εκτός ψυγείου. Αφού την κόψεις, ίσως θα ήταν καλύτερο να καθαρίσεις τη σάρκα από σπόρους και φλούδες και να την αποθηκεύσεις σε κυβάκια στην κατάψυξη

Read More

And More