Ελαφριά κρέμα βανίλια με ρόδι

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μια κρέμα για τις δύσκολες ώρες. Ξέρεις τότε που χρειάζεσαι επειγόντως κάτι γλυκό, αλλά έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου να μην κάνεις ατασθαλείες. Μια απολαυστική κρέμα με ρόδι και άρωμα βανίλια. Έτοιμη στο πι και φι!

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια γάλα 2%
  • 1 αυγό
  • 3 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια ανοιγμένη στα δύο (αν δεν έχεις φυσική εκχύλισμα ή βανιλίνη θα κάνει την ίδια δουλειά)
  • 4 κ.σ. σπόρους ρόδι
  • 2 κ.γ. στέβια σε σκόνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Με ένα μαχαιράκι ξύσε τα σποράκια της βανίλιας στο γάλα και πρόσθεσε και το φασόλι να αρωματίσεις. Ρίξε και τη στέβια και ανακάτεψε ώσπου να αχνίσει το γάλα
  • Σε ένα μπολ χτύπησε το αυγό και πρόσθεσε το κορν φλάουρ. Ανακάτεψε καλά
  • Πάρε με μια κουτάλα λίγο, λίγο από το καυτό γάλα και ρίξε αργά, αλλά με σταθερή ροή στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνέχισε τη διαδικασία δύο τρεις φορές να πάρει θερμοκρασία το μείγμα του αυγού. Γύρισε το αυγό στην κατσαρόλα και συνέχισε το ανακάτεμε με ένα σύρμα μέχρι να σφίξει η κρέμα
  • Κατέβασε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρά πρόσθεσε το ρόδι και ανακάτεψε να πάει παντού
  • Βάλε την κρέμα σε δύο μπολάκια και άφησε να κρυώσει καλά. Σέρβιρε

Tip


Read More

And More