Έμειναν βραστά λαχανικά; Μην τα πετάξεις! Τι μπορείς να κάνεις…

Τίποτα δεν πάει χαμένο… το είπαμε αυτό!
Ετοίμασες σαλάτα από βραστά ή ακόμη και ψητά λαχανικά; Μαζί με όλα τα καλά του τραπεζιού έμεινε αρκετή ποσότητα και φυσικά όλα αυτά δεν τρώγονται κρύα. Μην τα πετάξεις… Είναι μια πολύ καλή βάση για ζωμό λαχανικών. 

– Βάλε και πάλι τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό, ίσως μια,δυο σκελίδες σκόρδο, ένα ολόκληρο ξερό κρεμμύδι και τα μπαχαρικά της επιλογής σου
– Βράσε μέχρι να μαλακώσουν ακόμη περισσότερο τα λαχανικά και να λιώνουν στο κουτάλι
– Λιώσε τα λαχανικά σου από το μπλέντερ και κάνε έναν χυλό
– Πέρασε το ζωμό λαχανικών από σήτα και κράτησε μόνο το καθαρό μέρος, διαχωρίζοντας τα υπολείματα
– Γέμισε με τον ζωμό παγοκύστες και βάλε στην κατάψυξη.

Έτσι κάθε φορά που θα ετοιμάζεις μια σουπίτσα ή κάτι που θέλει το άρωμα των λαχανικών, θα ρίχνεις δυο τρία παγάκια από το ζωμό και θα δίνεις υπέροχο άρωμα. 

Read More

And More