Έμεινε φαγητό από το μεσημέρι… ο σωστός τρόπος να το διατηρήσεις τώρα που κάνει ζέστη!

Έχεις ετοιμάσει το φαγητό για το μεσημεριανό σου γεύμα με όλη σου τη μαεστρία. Το απόλαυσες, αλλά έμεινε αρκετό! Μην το πετάξεις…
Φρόντισε να το συντηρήσεις σωστά και θα έχεις το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως τη σιγουριά πως το φαγητό σου δεν έχει χαλάσει.
1. Μετάφερε το φαγητό σε ρηχό πιάτο ή τάπερ, ώστε να κρυώσει αμέσως. Αν είναι δυνατό χώρισέ το φαγητό σε μικρότερες μερίδες για να είσαι σίγουρη πως θα κρυώσει καλά το συντομότερο δυνατό. Αν βάλεις το φαγητό στο ψυγείο με την κατσαρόλα ή το ταψί, σίγουρα στο κέντρο του θα παραμείνει κάπως ζεστό με κίνδυνο να αναπτυχθούν βακτήρια.
2. Μην αφήσεις το πιάτο σου εκτός ψυγείου περισσότερο από 2 ώρες για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Τα βακτήρια και οι μικροοργανισμοί λατρεύουν το ζεστό περιβάλλον για να αναπτυχθούν.
3. Τέλος, ζέστανε καλά το φαγητό σου όταν θελήσεις να το φας. Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια καλή λύση, όμως υπάρχει η πιθανότητα να μην κάνει “σωστή δουλειά”! Ειδικά σε φαγητά με πολλά υλικά, ο φούρνος μικροκυμάτων δεν επιδρά το ίδιο σε κάθε υλικό ξεχωριστά κι έτσι άλλα “παραζεσταίνονται”, ενώ άλλα μένουν κρύα! Πρέπει το φαγητό σου στο σύνολό του να ζεσταθεί τουλάχιστον στους 80οC. Απλά άφησεέ το στον φούρνο να ζεσταθεί καλά και αφού σταματήσει να λειτουργεί, ώστε να “μεταφερθεί” η θερμότητα από το ένα υλικό στο άλλο!

Read More

And More