Έχει και το τέλειο burger τα μυστικά του… Εμείς τα συγκεντρώσαμε εδώ!

Ίσως το έχεις στο μυαλό σου ως πρόχειρο και γρήγορο φαγητό… Κι όμως δεν είναι!
Αν θέλεις το burger σου να είναι και πεντανόστιμο και πιο υγιεινό από τα έτοιμα του εμπορίου αυτές είναι οι συμβουλές των σεφ για να το καταφέρεις.

– Επίλεξε τον κιμά με προσοχή: Κάθε συνταγή έχει τις ιδιαιτερότητές του. Οπότε και για να πάρεις το burger που πρέπει καλό είναι να δώσεις σαφείς οδηγίες στον κρεοπώλη σου. Διάλεξε λοιπόν ένα κομμάτι από το λαιμό και ένα από το κόντρα φιλέτο σε ίση ποσότητα. Έτσι θα έχεις και έξτρα γεύση από το ζουμερό κομμάτι του λαιμού και φίνο τελείωμα στο στόμα από το άπαχο και καθαρό φιλέτο.

– Με τι…. το αναμειγνύω; Το burger δεν είναι το κλασικό μπιφτεκάκι που περιέχει κρεμμύδι, αυγό και διάφορα άλλα υλικά. Απλά πλάσε τον κιμά με λίγο τυρί (αν θέλεις να δώσει πιο cheesy αποτέλεσμα) και φυσικά τα μπαχαρικά της επιλογής σου. Αυτό, αρκεί! Πολλές φορές οι σεφ “κρύβουν” στην καρδιά του Burger ένα κομμάτι βούτυρο για να γίνει ζουμερό. It’s up to you…

– Κρύα χέρια, σωστά burger: Βάλε όλα τα μπαχαρικά σου και το αλάτι (και τυρί αν το επιθυμείς), βρέξε τα χέρια σου κάτω από παγωμένο νερό και φρόντισε να πλάσεις τα burger όσο και ο κιμάς είναι αρκετά παγωμένος από την κατάψυξη. Έτσι το μπιφτέκι σου θα είναι σφιχτό και στη θέση του, όσο το ψήνεις. 

– Ψήσε την… κατάσταση: Πολλή δυνατή φωτιά στην αρχή για να κάνει κρούστα και στη συνέχεια ελαφρά πιο χαμηλή θερμοκρασία. Αν το κάνεις σε ψησταριά με κάρβουνα, μια καλή ιδέα είναι να το βάλεις επάνω σε δυνατά κάρβουνα και στη συνέχεια να τραβήξεις τα burger σε σημείο όπου η φωτιά είναι πιο χαμηλή.

Read More

And More