Εύκολη καλοκαιρινή συνταγή για τιραμισού

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Με σαβαγιάρ βουτηγμένα σε καφέ και μπράντι.

Συστατικά

  • 250 γραμ. τυρί μασκαρπόνε
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας     
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 125ml “δυνατός” καφές, κρύος
  • 6 κουταλιές της σούπας  μπράντι
  • 12 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 50 γραμ. μαύρη σοκολάτα, τριμμένη σε χοντρά κομμάτια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίξε το μασκαρπόνε και περίπου 50ml από την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσει. Πρόσθεσε αργά την υπόλοιπη κρέμα και χτύπα ξανά μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές όταν αφαιρέσεις το σύρμα από το μπολ.
  • Στο μείγμα με το τυρί ρίξε το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη και ανακάτεψε προσεκτικά με μια σπάτουλα. Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε τον καφέ και το μπράντι.
  • Σπάσε έξι από τα σαβαγιάρ στο μισό και βούτηξέ τα στο μείγμα καφέ και μπράντι. Τοποθετήσε τα μουσκεμένα σαβαγιάρ στη βάση των ποτηριών. Πάνω από την πρώτη στρώση σαβαγιάρ ρίξε το μισό μείγμα με το τυρί και την κρέμα γάλακτος και την μισή τριμμένη μαύρη σοκολάτα.
  • Σπάσε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και βούτηξέ τα στον καφέ και το μπράντι. Τοποθέτησε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ πάνω από την πρώτη στρώση με την κρέμα και την σοκολάτα, στη συνέχεια ρίξε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας.
  • Βάλε τα ποτήρια με το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες και στη συνέχεια, πασπάλισε με την υπόλοιπη σοκολάτα πριν σερβίρεις.

Read More

And More