Εύκολο και νόστιμο σπιτικό cake

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
15
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Εύκολο και νόστιμο σπιτικό cake, που μπορείς να πάρεις παντού μαζί σου.

Συστατικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κούπας λευκή ζάχαρη
  • 2 κουτ. της σούπας baking powder
  • 1/2 κουτ. της σούπας αλάτι
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα γάλα
  • δύο κλωνάρια βανίλια
  • 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 κούπας λευκή ζάχαρη
  • 1/4 της κούπας βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • (Για την τραγανή κρούστα): Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύεις 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2/3 κούπας ζάχαρη. Κόβεις το 1/2 της κούπας βούτυρο  και ανακατεύεις μέσα στο μπολ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τις 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα 3/4 της κούπας ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Σπάσε το αυγό, πρόσθετε το γάλα και τα κλωνάρια βανίλιας. Ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι να δημιουργηθεί το μείγμα.
  • Σε μία φόρμα κέικ, περιχύνεις το μείγμα από το μεγάλο μπολ και από πάνω το λούζεις με το μείγμα του μικρού μπολ.
  • Ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό από πάνω και μαλακό μέσα.
  • Το αφήνεις να κρυώσει λίγο και σερβίρεις.

Read More

And More