Δροσερή σαλάτα με παραδοσιακό “άρωμα” και πλούσια γεύση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλ. φακές
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1/2 κ. σούπας μουστάρδα
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 2 κ. σούπας κόκκινο ξύδι
- 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 αγγούρια
- 1 φλ. ελιές
- 3/4 φλ. φρέσκια μέντα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα βάλε τις φακές με το σκόρδο κομμένο στα δύο και τη δάφνη, κάλυψέ τα τελείως με νερό και βράσε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, για περίπου 15 λεπτά.
- Αφού σουρώσεις τις φακές, αφαίρεσε τα δαφνόφυλλα και το σκόρδο και άσε τα όσπρια να κρυώσουν.
- Σε ένα μικρό μπωλ κόψε το αβοκάντο και με ένα πιρούνι πολτοποίησέ το μέχρι να γίνει κρέμα.
- Πρόσθεσε στο αβοκάντο τη μουστάρδα, το αλάτι, το λάδι και το ξύδι και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Αλάτισε ελαφρώς τις φακές και κόψε το αγγούρι σε λεπτές φέτες “μισοφέγγαρο”.
- Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά μαζί, πρόσθεσε και τις ελιές, ρίξε τη βινεγκρέτ και πασπάλισε με τη μέντα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ