Φακές σαλάτα με αβοκάντο και ελιές

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δροσερή σαλάτα με παραδοσιακό “άρωμα” και πλούσια γεύση

Συστατικά

  • 2 φλ. φακές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1/2 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 κ. σούπας κόκκινο ξύδι
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αγγούρια
  • 1 φλ. ελιές
  • 3/4 φλ. φρέσκια μέντα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα βάλε τις φακές με το σκόρδο κομμένο στα δύο και τη δάφνη, κάλυψέ τα τελείως με νερό και βράσε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, για περίπου 15 λεπτά.
  • Αφού σουρώσεις τις φακές, αφαίρεσε τα δαφνόφυλλα και το σκόρδο και άσε τα όσπρια να κρυώσουν.
  • Σε ένα μικρό μπωλ κόψε το αβοκάντο και με ένα πιρούνι πολτοποίησέ το μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Πρόσθεσε στο αβοκάντο τη μουστάρδα, το αλάτι, το λάδι και το ξύδι και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Αλάτισε ελαφρώς τις φακές και κόψε το αγγούρι σε λεπτές φέτες “μισοφέγγαρο”.
  • Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά μαζί, πρόσθεσε και τις ελιές, ρίξε τη βινεγκρέτ και πασπάλισε με τη μέντα.

Tip


Read More

And More