Φακόριζο με πανδαισία μπαχαρικών

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια γευστική συνταγή που θα σου προσφέρει πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Θερμίδες: 163/ μερίδα

Συστατικά

  • 1+1/2φλ. φακές
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη
  • 1κ. γλυκού κάρυ
  • 1/2κ. γλυκού garam masala
  • 1κ. γλυκού κάρυ κίτρινο
  • 1/2κ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1κ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο
  • 1κ. γλυκού τζίντζερ, λιωμένο
  • Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 400γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 1/4φλ. γάλα καρύδας
  • Κόλιανδρο για το σερβίρισμα
  • 6κ. σούπας ρύζι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τις φακές.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε τη μαργαρίνη.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρέ το.
  • Πρόσθεσε το κόκκινο και κίτρινο κάρυ, το garam masala, τον κουρκουμά, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακάτεψε καλά.
  • Μετά από 2 λεπτά πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας και ανακάτεψε καλά.
  • Μέσα στη σάλτσα πρόσθεσε τις φακές και το γάλα καρύδας και άφησέ τα να δέσουν μεταξύ τους.
  • Πρόσθεσε σε κάθε πιάτο μια κουταλιά της σούπας ρύζι και μοίρασε τις φακές από πάνω, ολοκληρώνοντας με το κόλιανδρο.

Read More

And More