Φάβα με καλαμαράκια

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Όταν το καλαμαράκι συνάντησε τη φάβα το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό. Μια νησιώτικη συνταγή με κύριο χαρακτηριστικό τα θαλασσινά και την ουδέτερη γεύση της φάβας.
Θερμίδες: 214/ μερίδες

Συστατικά

 

  • 3/4φλ. φάβα
  • 3κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2φλ. ζωμό λαχανικών
  • 340γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
  • 3/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι
  • 2κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2κ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε τη φάβα σε στράγγιξέ την.
  • Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια θερμότητα.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε μέχρι να μαλακώσει.
  • Πρόσθεσε τη φάβα και σόταρε για λίγο.
  • Ρίξε μέσα το ζωμό και άφησέ τα να πάρουν μια βράση σε δυνατή θερμότητα.
  • Μετά από λίγο μείωσε τη θερμότητα, άφησέ τα να σιγοβράσουν και ανακάτευε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει.
  • Αν σε 45 λεπτά με 1 ώρα δεν είναι έτοιμη η φάβα, πρόσθεσε νερό και άφησέ την να βράσει.
  • Κόψε τα καλαμαράκια σε ροδέλες.
  • Τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ και ανακάτεψε με 1 1/2κ. γλυκού ελαιόλαδο, 1/2κ. γλυκού αλάτι και 1/4κ. γλυκού πιπέρι.
  • Άφησε το μπολ στην άκρη.
  • Μετέφερε τη φάβα σε ένα μούλτι και πρόσθεσε 1 1/2κ. γλυκού ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και 1/4κ. γλυκού αλάτι.
  • Χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Προθέρμανε το γκριλ σε μέτρια ένταση.
  • Πέρασε τα καλαμαράκια σε ξυλάκια και ψήσε τα στη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Μοίρασε τη φάβα και τα καλαμαράκια σε 6 πιάτα και πασπάλισε από πάνω με μαϊντανό, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι.

Read More

And More