Στο εξωτερικό η ελληνική κουζίνα αποτελεί έμπνευση τα τελευταία χρόνια, όπως αποδεικνύει αυτή η συνταγή της chef Jenn Segal με ελληνικά υλικά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κομμάτι 250 γραμμ. φέτα
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
- 300 γραμμ. τοματίνια σε διάφορα χρώματα κομμένα στη μέση
- μια καλή πρέζα αλάτι
- μια πρέζα ζάχαρη
- μια πρέζα πιπέρι
- 1,5 κουτ. σούπας κάπαρη στραγγισμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου και βάλε τη σχάρα ακριβώς από κάτω.
- Βάλε τη φέτα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος και άφησέ την στην άκρη.
- Ζέστανε το λάδι σε μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξε το σκόρδο και σώταρε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει ελαφρά για 1-2 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα τοματίνια, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
- Ανακάτεψε μέχρι να μαλακώσουν τα τοματίνια για 2-3 λεπτά.
- Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε την κάπαρη.
- Άπλωσε τα τοματίνια γύρω από τη φέτα.
- Ψήσε μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρά η φέτα από πάνω περίπου για 4 λεπτά (εάν ροδίσει νωρίτερα βγάλε την, μην την αφήσεις να καεί).
Tip
Συνόδεψε με ούζο, μια φρεσκοτηγανισμένη μερίδα πατάτες ή χόρτα και θα σου θυμίζει πάντα το καλοκαίρι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ