Φέτα φούρνου με σκόρδο, κάπαρη και τοματίνια

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Στο εξωτερικό η ελληνική κουζίνα αποτελεί έμπνευση τα τελευταία χρόνια, όπως αποδεικνύει αυτή η συνταγή της chef Jenn Segal με ελληνικά υλικά!

Συστατικά

  • 1 κομμάτι 250 γραμμ. φέτα
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
  • 300 γραμμ. τοματίνια σε διάφορα χρώματα κομμένα στη μέση
  • μια καλή πρέζα αλάτι
  • μια πρέζα ζάχαρη
  • μια πρέζα πιπέρι
  • 1,5 κουτ. σούπας κάπαρη στραγγισμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου και βάλε τη σχάρα ακριβώς από κάτω.
  • Βάλε τη φέτα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος και άφησέ την στην άκρη.
  • Ζέστανε το λάδι σε μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε το σκόρδο και σώταρε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει ελαφρά για 1-2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα τοματίνια, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  • Ανακάτεψε μέχρι να μαλακώσουν τα τοματίνια για 2-3 λεπτά.
  • Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε την κάπαρη.
  • Άπλωσε τα τοματίνια γύρω από τη φέτα.
  • Ψήσε μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρά η φέτα από πάνω περίπου για 4 λεπτά (εάν ροδίσει νωρίτερα βγάλε την, μην την αφήσεις να καεί).

Tip

Συνόδεψε με ούζο, μια φρεσκοτηγανισμένη μερίδα πατάτες ή χόρτα και θα σου θυμίζει πάντα το καλοκαίρι!

Read More

And More