Φετουτσίνι alfredo με κουνουπίδι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μακαρόνια alfredo με κρέμα κουνουπιδιού. Δώσε στη μακαρονάδα σου μια διαφορετική γεύση.
θερμίδες: 300/μερίδα

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια κουνουπίδι λιωμένο
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη λιωμένη
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 4 φλιτζάνια μαγειρεμένα φετουτσίνι ολικής αλέσεως
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Κόκκινο πιπέρι για γαρνιτούρα
  • Φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό βράσε το ζωμό λαχανικών.
  • Πρόσθεσε το κουνουπίδι και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 8 λεπτά).
  • Κράτησε στην άκρη 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό.
  • Παράλληλα ζέστανε τη μαργαρίνη σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σόταρέ το για 3-4 λεπτά, προσέχοντας να μην καεί. Αφαίρεσε από τη φωτιά.
  • Μαγείρεψε τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Βγάλε το κουνουπίδι από την κατσαρόλα και βάλε το μέσα σε ένα μπλέντερ.
  • Πρόσθεσε το γάλα αμυγδάλου, το ζωμό που έχεις κρατήσει, το χυμό λεμονιού και τη μαγιά. Ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει σαν κρέμα και αλατοπιπέρωσε.
  • Στράγγιξε τα ζυμαρικά και ρίχτα ξανά μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα κουνουπίδι.
  • Ανακάτεψε τα καλά και σέρβιρε με γαρνιτούρα από φρέσκο ​​μαϊντανό και κόκκινο πιπέρι.

Tip


Read More

And More