Φιλέτο σολομού με σουσάμι

35 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μόνο στην ιδέα σου τρέχουν τα σάλια! Το φιλετάκι σολομού είναι ονειρικά νόστιμα, εκπληκτικά υγιεινό και αφοπλιστικά απλό να το ετοιμάσεις. Μαζί με το σουσάμι πρόκειται για ένα διατροφικό συνδυασμό που προσφέρει ασπίδα προστασίας από οξειδωτικούς παράγοντες που απειλούν την υγεία! Συνόδευσέ το με πράσινη σαλάτα

Μονάδες Orac – 3580

Συστατικά

  • 2 φιλέτα σολομού
  • 3 κ.σ. σουσάμι λευκό
  • 2 φέτες λεμόνι
  • Φρέσκα μυρωδικά: δενδρολίβανο, βασιλικό, μαντζουράνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τη σαλάτα που το συνεδεύει: 1 μαρούλι
  • 1/2 ματσάκι σπανάκι
  • 1/2 ματσάκι ρόκα
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε τα μυρωδικά σου με το σουσάμι και αλατοπίπερο
  • Κύλησε τα φιλέτα σολομού στο μείγμα αυτό να καλυφθούν καλά και από τις δύο πλευρές
  • Βάλε τα φιλέτα σε πυρίμαχο σκεύος με ελάχιστο νερό και από πάνω μια φέτα λεμόνι
  • Ψήσε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC
  • Για τη σαλάτα: Χτύπησε το ξίδι με το ελαιόλαδο και περίχυσε τα λαχανικά σου
  • Σέρβιρε χλιαρό το φιλέτο μαζί με μπόλικη σαλάτα

Tip


Read More

And More