Finger Fish με πατατοσαλάτα

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τραγανές μπουκιές ψαριού σε λεμονάτη πατατοσαλάτα… Το μυστικό για να είναι το πιάτο σου υγιεινό και πιο ελαφρύ είναι φυσικά ο τρόπος μαγειρέματος. Αφαιρέσαμε τους κρόκους και παραλείψαμε το στάδιο του τηγανίσματος. Χορταστικό, γεμάτο Ω3 καλά λιπαρά και θρεπτικά συστατικά και φυσικά με όσο το δυνατό λιγότερες θερμίδες….

Θερμίδες 300

Συστατικά

  • Τα ασπράδια από 2 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι πάνκο (ιαπωνική γαλέτα)
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 3/4 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 3/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 4 καθαρισμένα φιλέτα ψαριού (μπακαλιάρος ή γλώσσα είναι ιδανικά)
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1/4 του φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • 5-6 μέτριες πατατούλες ή αντίστοιχες μικρότερες κομμένες σε μπαλίτσες
 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και πρόσθεσε τις πατάτες.
  • Άφησε να βράσουν καλά, αλλά να στέκονται και να μην διαλύονται από το πηρούνι. Στράγγιξε και άφησε στην άκρη
  • Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου
  • Βάλε τα ασπράφια σε ρηχό πιάτο. Σε ένα άλλο ανάμειξε το πάνκο, την πάπρικα και τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού
  • Αλατοπιπέρωσε τα φιλετάκια σου. Αν είναι μεγάλα κόψε σε πιο μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια.
  • Βύθισε διαδοχικά, πρώτα στα ασπράδια και στη συνέχεια στο πάνκο να καλυφθούν πλήρως
  • Λάδωσε ένα ταψάκι και βάλε τα ψαράκια μέσα και στο γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Στο μεταξύ ανάμειξε την μαγιονέζα με τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και ελάχιστο ελαιόλαδο. Περίχυσε με αυτό τις παατάτες σου
  • Σέρβιρε με τα φιλετάκια ψαριού από πάνω και μερικές φέτες λεμονιού

Tip


Read More

And More