Φρέσκα τορτελίνια με κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά τορτελίνια βουτηγμένα σε κρέμα γάλακτος. Ανάμεσα στη λιωμένη παρμεζάνα εμφανίζεται το πεντανόστιμο κοτόπουλο.

Συστατικά

  • 750 γρ. τορτελίνια
  • 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ζωμοί λαχανικών
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαρινάρεις το κοτόπουλο με μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  • Κόβεις το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, τετράγωνα στο σχήμα και το αφήνεις στο σκεύος για 20 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνεις 2 κουτ. της σούπας βούτυρο και σοτάρεις το μαριναρισμένο κοτόπουλο μαζί με τους ζωμούς λαχανικών, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα με νερό ρίχνεις τα τορτελίνια.
  • Μόλις γίνει το κοτόπουλο, το αφαιρείς από το τηγάνι. Στο τηγάνι, προσθέτεις 2 κουτ. της σούπας βούτυρο και σοτάρεις το κρεμμύδι.
  • Μετά από 2 λεπτά, ρίχνεις το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος και τα αφήνεις να βράσουν όλα στο τηγάνι.
  • Παράλληλα, στραγγίζεις τα μακαρόνια.
  • Αφού στραγγίξεις τα μακαρόνια, τα ρίχνεις ξανά στην κατσαρόλα και από πάνω ρίχνεις το μείγμα με το κοτόπουλο.
  • Αφού ανακατέψεις, ρίχνεις το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα.

Read More

And More