Φριτάτα με καραμελωμένα κρεμμύδια

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια διαφορετική συνταγή να “αξιοποιήσεις” τα αυγά και να λάβεις φουλ πρωτεΐνη.

Θερμίδες: 225/ μερίδα

Συστατικά

  • 1κ. σούπας μαργαρίνη
  • 1/2 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη
  • 1φλ. σπανάκι baby
  • 8 αυγά
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 60γρ. κατσικίσιο τυρί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι λιώσε τη μαργαρίνη.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρέ το μέχρι να γίνει χρυσό, περίπου 8 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το πιπέρι και σόταρε για άλλα 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σπανάκι και μαγείρεψε για ένα λεπτό, μέχρι να μαλακώσει.
  • Σπάσε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε το αλάτι και χτύππησέ τα καλά με ένα πιρούνι.
  • Ρίξε τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι και χρησιμοποίησε το πιρούνι για να ανακατέψεις τα λαχανικά στο μείγμα αυγών.
  • Τοποθέτησε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για 10 έως 15 λεπτά.
  • Κόψε σε 4 κομμάτια.

Read More

And More