Φριτάτα με μπρόκολο και καπνιστό σολομό

30-60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Κάθε μερίδα έχει 458 θερμίδες.

Συστατικά

  • 6 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 60 γραμμάρια καπνιστό σολομό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 85 γραμμάρια μπρόκολο, χωρίς τα κοτσάνια
  • 100 γραμμάρια παγωμένο αρακά
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ρίξε τα αυγά, το γάλα και μια πρέζα αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά. Ρίξε από πάνω τον καπνιστό σολομό.
  • Σε ένα τηγάνι που να μπορεί να μπει και στον φούρνο, ρίξε το μισό λάδι και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά. Τηγάνισε το μπρόκολο για 3 λεπτά και μετά πρόσθεσε τον αρακά. Τηγάνισε για ένα ακόμα λεπτό.
  • Πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και κούνησε καλά το τηγάνι για να πάνε παντού τα λαχανικά και ανέβασε την θερμοκρασία στο υψηλό. Ρίξε μέσα το μείγμα με τα αυγά και μαγείρεψέ τα για ένα λεπτό.
  • Χαμήλωσε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και μαγείρεψε για ακόμα 2-3 λεπτά.
  • Βάλε την φριτάτα στον φούρνο για 10-12. Άφησέ την να κρυώσει.
  • Γείρε την φριτάτα σε ένα πιάτο και σέρβιρέ την σε κομμάτια, όπως θα σέρβιρες μια πίτσα.

Read More

And More