Frittata με φρέσκα λαχανικά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η καλύτερη συνταγή για αποτοξίνωση, αλλά και για τους Vegan φίλους μας!

Συστατικά

  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνι παντζάρια ψιλοκομμένα (μόνο το πράσινο μέρος)
  • Αλατοπίπερο για τη γεύση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο έχεις προθερμάνει στη μέγιστη θερμοκρασία για 1,5 λεπτό ή σε ένα πυρίμαχο με δύο κουταλιές ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμυδάκια.
  • Μόλις μαλακώσουν, προσθέτεις τα φύλλα παντζαριού και συνεχίζεις να σοτάρεις.
  • Μόλις μαραθούν τα φύλλα, ρίχνεις τα αυγά και αρχίζεις να τα χτυπάς.
  • Αλατοπιπερώνεις και δημιουργείς ένα ομοιογενές μείγμα στο σχήμα του τηγανιού.
  • Τοποθετείς το τηγάνι στο φούρνο και ψήνεις για περίπου 10 – 15 λεπτά.

Tip

Για μεγαλύτερη απόλαυση, μπορείς να τη συνοδεύσεις με δροσερό γιαούρτι!

Read More