Φύλλα μαρουλιού γεμιστά με κιμά

12 μερίδες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γεμίσαμε τα φύλλα μαρουλιού με ένα γευστικό κιμά. Την ανατροπή κάνει το λάιμ και τα γευστικά μυρωδικά.
Θερμίδες: 201/ μερίδα

Συστατικά

  • 1κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 400γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι
  • 2κ. σούπας ζωμός λαχανικών
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 1κ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1/2 τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 50γρ. φιστίκια ή κάσιους
  • 12 φύλλα μαρουλιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πρόσθεσε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Ρίξε μέσα τον κιμά, το αλάτι και το πιπέρι και μαγείρεψε μέχρι να είναι έτοιμος και σωστά ψημένος.
  • Αφαίρεσε τον κιμά από το τηγάνι και άφησέ το να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ ρίξε το ζωμό, το λάιμ και τη ζάχαρη και ανακάτεψε.
  • Πρόσθεσε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγούρι, τα καρότα, το τζίντζερ, το κόλιαντρο και τα φιστίκια.
  • Ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε μέσα και τον κιμά και ανακάτεψε πάλι καλά.
  • Μοίρασε αναλογικά τον κιμά στα 12 φύλλα μαρουλιού.
  • Σέρβιρε ένα φύλλο σε κάθε πιάτο.

Tip


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164