Γαρίδες-καλαμάκι με λεμόνι και τζίντερ

2 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
9
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Κάθε μερίδα έχει 286 θερμίδες.

Συστατικά

  • 1,5 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
  • 1/4 της κούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • καλαμάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπλέντερ ρίξε το ελαιόλαδο, το σησαμέλαιο, το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το κόλιανδρο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το αλά τι και το πιπέρι και ανακάτεψε μέχρι να γίνει μια μαλακή σάλτσα. Φύλαξε λίγη από την σάλτα. Το υπόλοιπο ρίξ’ το σε ένα μπόλ, πρόσθεσε τις γαρίδες και ανακάτεψε μέχρι να πάει παντού η σάλτσα. Κάλυψε το μπολ και άφησέ το στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Προθέρμανε την ψηστιέρα σου σε μέτρια φωτιά. Πέρνα τις γαρίδες στα καλαμάκια, τρυπώντας τες μια φορά στην ουρά και μια στο κεφάλι.
  • Λάδωσε λίγο την ψηστιέρα. Ψήσε τα καλαμάκια με τις γαρίδες 2-3 λεπτά από κάθε μεριά ή μέχρι να μην είναι πια διάφανες. Ρίξε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα που είχες φυλάξει.

Read More

And More