Γαρίδες με καρύδα και σος μάνγκο-δυόσμο

35 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένας πρωτότυπος συνδυασμός για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου με γεύσεις που παραπέμπουν στην εξωτική Μέση Ανατολή και την Ινδία. Eντυπωσιακό ορεκτικό που μπορείς εναλλακτικά να συνοδεύσεις με γλυκόξινη σάλτσα.

Συστατικά

  • 125 γρ. Κορν φλάουερ
  •  500 γρ. Γαρίδες μέτριες ή μεγάλες καθαρισμένες*
  • 4 ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα
  • 125 γρ αποξηραμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη
  • αλατοπίπερο
  • Μισό λίτρο φυτικό λάδι
  • Χυμός 2 μοσχολέμονων (τα γνωστά lime)
  • 1 μεγάλο μάνγκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
  • Λίγα φυλλαράκια δυόσμο
  • Φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
  • 2 κουταλιές γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι σάλτσα γάρου (προαιρετικά)


Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε τις γαρίδες και άφησέ τες να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  • Βάλε το κορν φλάουερ, τα χτυπημένα ασπράδια και την καρύδα σε τρία διαφορετικά μπολ

  • Αλατοπιπέρωσε τις γαρίδες, και πέρασε τις από τα τρία μπολάκια ξεκινώντας από το κορν φλάουερ, τα ασπράδια και τέλος στην καρύδα.

  • Βάλε το λάδι σε ένα γουόκ ή μια μέτρια κατσαρόλα και άφησε το να κάψει καλά

  • Τηγάνισε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και στην συνέχεια άφησέ τις να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
  • Για την σος: Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ ή μπλέντερ και ανάμειξε τα καλά μέχρι να γίνουν ένα ωραίο ομογενοποιημένο μείγμα.  

Tip

Προτίμησε έτοιμες καθαρισμένες γαρίδες, μόνο με την ουρίτσα τους. Θα διευκολυνθείς στο τηγάνισμα αλλά και στο σερβίρισμα.

Read More

And More