Γαύρος στο φούρνο

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μικρός αλλά θαυματουργός! Ο γαύρος προσφέρει πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας για δυνατούς μύες, ω-3 λιπαρά για γερή καρδιά και ασβέστιο για δυνατά οστά. Ο συνδυασμός του με τα μυρωδικά, το λεμόνι και το ελαιόλαδο παρέχει υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών μονάδων ORAC από ουσίες όπως οι βιταμίνες C και Ε, αλλά και τα φλαβονοειδή, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.

Μονάδες Orac 2.454

Συστατικά

  • 1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ρίγανη
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το γαύρο. Τον στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας
  • Λαδώνουμε ένα μικρό στρογγυλό ταψί και τον τοποθετούμε ακτινωτά (ή ακολουθώντας το σχήμα του ταψιού).
  • Στρώνουμε πάνω από το γαύρο τις φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με μπόλικη ρίγανι, πιπέρι, μαϊντανό
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20΄-25΄ λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC
  • Αν χρειαστεί, στην πορεία του ψησίματος προσθέτουμε λίγο νερό

Tip


Read More

And More