Gelo di Melone

4h 20 min
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Mε άρωμα Σικελίας και μάλιστα από το Παλέρμο αυτή η παραδοσιακή, σικελιάνικη, δροσιστική συνταγή σου δίνει μια λύση για το πώς να χρησιμοποιήσεις το καρπούζι! Για να αγοράσεις τα υλικά σου κάνε κλικ εδώ

Συστατικά

  • 1,5 κιλό καρπούζι (ζυγισμένο με τη φλούδα) χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε κύβους
  • 2⁄3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1⁄2 φλιτζάνι κορν φλάουερ
  • 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Σαντιγί για το σερβίρισμα
  • Ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης για το σερβίρισμα
  • Τριμμένη κουβερτούρα για το σερβίρισμα
  • Κανέλα για το σερβίρισμα
  • Ψιλοκομμένα φρουί γλασέ για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πολτοποίησε το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει υγρό και άφησέ το στην άκρη.
  • Ανακάτεψε μαζί ζάχαρη και κορν φλάουερ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να είναι στη φωτιά.
  • Καθώς ανακατεύεις, ρίξε λίγο λίγο το καρπούζι.
  • Βάλε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να βράσει, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει με ξύλινη κουτάλα.
  • Βράσε μέχρι να πήξει το μίγμα σου, περίπου για 5 λεπτά.
  • Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξε τη βανίλια. Ανακάτεψε.
  • Με μία λαστιχένια σπάτουλα πέρασε το μίγμα σου μέσα από μια πετσετούλα, πιέζοντάς το να σουρώσει μέσα σε ένα τάπερ ή μπολ που κλείνει. Έτσι θα γίνει διάφανο το γλυκό σου.
  • Βάλε το τάπερ στο ψυγείο σκεπασμένο για περίπου 4 ώρες.
  • Σέρβιρε μοιράζοντας σε 6 μπολάκια, γαρνίροντας με λίγη σαντιγί, πασπαλίζοντας με φυστίκια, κανέλα, σοκολάτα και αν θέλεις και φρουί γλασέ.

Tip


Read More

And More