Γεμιστά με κολοκύθι και μυρωδικά

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

H Virginie Basselot είναι μία από τις Γαλλίδες Σεφ που συμπεριέλαβε η γαλλική έκδοση του Marie Claire σε ένα βιβλίο συνταγών με τίτλο “Γυναίκες Σεφ α λα γαλλικά”! Εμείς βρήκαμε μια συνταγή της και στην παρουσιάζουμε.

Συστατικά

  • 2 μικρές μελιτζάνες
  • 2 μικρές κίτρινες πιπεριές
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια
  • 3-4 μικρά κολοκυθάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Καυτερό πιπέρι (ή ξερή καυτερή πιπεριά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Με ένα κουταλάκι βγάλε μέρος από το εσωτερικό και τα σποράκια της μελιτζάνας και καθάρισε τα λευκά σημεία και το σποράκια της πιπεριά.
  • Βάλε λάδι και πέρασε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις πιπεριές εξωτερικά. Βάλε τα λαχανικά στο φούρνο στους 200οC για 15′ λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά. Άφησε στην άκρη
  • Σε ένα τηγάνι βάλε λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Κόψε το κοτσάνι των κολοκυθιών και τρίψε σε επεξεργαστή τροφίμων. Σόταρε ελαφρά και το κολοκύθι και πρόσθεσε το θυμάρι, την καυτερή πιπεριά και αλάτισε
  • Γέμισε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες με το μείγμα κρεμμυδιού-κολοκυθιού και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More