Γεμιστό αβοκάντο με κοτόπουλο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένας απροσδόκητος, αλλά τόσο yummy συνδυασμός! Η ιδανική συνταγή για να χρησιμοποιήσεις το κοτόπουλο της προηγούμενης ημέρας, που έχει περισσέψει και δε ξέρεις τι να το κάνεις.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι στήθος ψητό ή βραστό κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
  • ½ κουτ. του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμόνι
  • 2 κουτ. της σούπας μαγιονέζα
  • 2 μικρές ώριμες ντομάτες
  • 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύεις και ανακατεύεις πολύ καλά το κοτόπουλο με το κύμινο.
  • Προσθέτεις το μισό χυμό λεμόνι και τη μαγιονέζα και ανακατεύεις για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.
  • Κόβεις τις ντομάτες στα δύο, αφαιρείς τους σπόρους και κόβεις σε μικρούς κύβους. Αλατοπιπερώνεις τις ντομάτες και τις βάζεις σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τους χυμούς τους.
  • Κόβεις τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρείς τα κουκούτσια. Αφαιρείς την περισσότερη ψίχα από το κέντρο με ένα κουτάκι, ώστε να μπορείς να τα γεμίσεις.
  • Κρατάς την ψίχα αβοκάντο και την ανακατεύεις με το μείγμα του κοτόπουλου.
  • Ξεφλουδίζεις τα αβοκάντο και τοποθετείς κάθε μισό σε ένα πιάτο. Αλατίζεις ελαφρά και τα ραντίζεις με τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι.
  • Γεμίσεις το κέντρο του αβοκάντο με το μείγμα του κοτόπουλου. Από πάνω ρίχνεις λίγους κύβους ντομάτας για ντεκόρ.
  • Πασπαλίζεις με τον μαϊντανό.

Read More

And More