Γεμιστό κοτόπουλο με σύκα και κολοκύθα

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Εάν έχεις βαρεθεί τη γεύση του κοτόπουλου, τότε αυτή η συνταγή θα σε κάνει να το αγαπήσεις ξανά.

Θερμίδες: 258/ μερίδα

Συστατικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα (500γρ. στο σύνολο)
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1+1/4φλ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 5 σύκα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1φλ. σπανάκι baby
  • 3 φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Σπρέι μαγειρικής

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε το ελαιόλαδο.
  • Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και σόταρε για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε την κολοκύθα και 2 κουταλιές νερό, κάλυψε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγείρεψε σε χαμηλή θερμοκρασία 10 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το καπάκι και πρόσθεσε τα σύκα, το σκόρδο, το σπανάκι, το αλάτι, το φασκόμηλο και το πιπέρι και μαγείρεψε για άλλα 3-4 λεπτά.
  • Άφησε το τηγάνι στην άκρη για να κρυώσει.
  • Κόψε προσεκτικά οριζόντια τα στήθη για να γίνουν σαν σάντουιτς και να καταφέρεις να προσθέσεις μέσα τη γέμιση.
  • Πασπάλισε με αλατοπίπερο τα στήθη.
  • Μοίρασε στα 2 φιλέτα το μείγμα που έφτιαξες στο τηγάνι και κλείσε τα καλά με σπάγκο.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
  • Πάρε ένα πυρίμαχο τηγάνι και ψέκασε μέσα το σπρέι μαγειρικής.
  • Σε μέτρια θερμοκρασία σόταρε προσεκτικά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
  • Βάλε αλουμινόχαρτο από πάνω και ψήσε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα κόψε στη μέση το κάθε κοτόπουλο.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164