Γεμιστό ψωμί με τέσσερα τυριά και μπέικον

Γεμιστό ψωμί με τέσσερα τυριά και μπέικον | tlife.gr
Μέτρια
10 μερίδες
50 λεπτά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού, σου ετοιμάζουμε λαχταριστό γεμιστό ψωμί με τέσσερα τυριά και μπέικον.

Συστατικά
  • 1 μεγάλο καρβέλι ψωμί
  • 1/2 φλ. μοτσαρέλλα τριμμένη
  • 1/2 φλ. γλυκιά γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 φέτες (μία συσκευασία) μπέικον
  • 1 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1/3 φλ. βούτυρο
Τρόπος μαγειρέματος
  • Με ένα μαχαίρι, κόβεις πολύ προσεκτικά την επιφάνεια του ψωμιού κάθετα και οριζόντια, ώστε να σχηματιστούν μικρά τετραγωνάκια. Πρόσεξε μην κόψεις τη βάση του καρβελιού.
  • Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζεις το μπέικον, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σε ένα μπλέντερ, τρίβεις τα τέσσερα τυριά.
  • Ψιλοκόβεις το μπέικον και μαζί με τα τυριά γεμίζεις τα τετραγωνάκια που έχουν δημιουργηθεί στο ψωμί. Το μοιράζεις ομοιόμορφα στις σχισμές του.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο.
  • Περιχύνεις το ψωμί με το λιωμένο βούτυρο.
  • Σκεπάζεις το ψωμί πολύ καλά με αλουμινόχαρτο.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνεις για 10 λεπτά με το αλουμινόχαρτο στους 200 βαθμούς C. Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και ψήνεις για ακόμα 15 λεπτά.
  • Σερβίρεται ζεστό (αν όχι καυτό).
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ