Γεμιστό ψωμί με τέσσερα τυριά και μπέικον

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού, σου ετοιμάζουμε λαχταριστό γεμιστό ψωμί με τέσσερα τυριά και μπέικον.

Συστατικά

  • 1 μεγάλο καρβέλι ψωμί
  • 1/2 φλ. μοτσαρέλλα τριμμένη
  • 1/2 φλ. γλυκιά γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 φέτες (μία συσκευασία) μπέικον
  • 1 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1/3 φλ. βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Με ένα μαχαίρι, κόβεις πολύ προσεκτικά την επιφάνεια του ψωμιού κάθετα και οριζόντια, ώστε να σχηματιστούν μικρά τετραγωνάκια. Πρόσεξε μην κόψεις τη βάση του καρβελιού.
  • Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζεις το μπέικον, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σε ένα μπλέντερ, τρίβεις τα τέσσερα τυριά.
  • Ψιλοκόβεις το μπέικον και μαζί με τα τυριά γεμίζεις τα τετραγωνάκια που έχουν δημιουργηθεί στο ψωμί. Το μοιράζεις ομοιόμορφα στις σχισμές του.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο.
  • Περιχύνεις το ψωμί με το λιωμένο βούτυρο.
  • Σκεπάζεις το ψωμί πολύ καλά με αλουμινόχαρτο.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνεις για 10 λεπτά με το αλουμινόχαρτο στους 200 βαθμούς C. Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και ψήνεις για ακόμα 15 λεπτά.
  • Σερβίρεται ζεστό (αν όχι καυτό).

Read More