Γεμιστό χοιρινό ρολό με μυρωδικά

3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Οι Ιταλοί το λένε πορτσέτα και είναι μια λιχουδιά ιδανική για καθε εορταστικό τραπέζι! O Gennaro Contaldo είναι Ιταλός σεφ και συνεργάτης του Jamie Oliver και σου δίνει μια τέλεια συνταγή για χοιρινό ρολό!

Συστατικά

  • Ένα κομμάτι χοιρινή ωμοπλάτη 3 κιλά από χωρίς κόκκαλα, με την πέτσα της
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη γέμιση
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • 200 γραμμ. συκωτάκια κοτόπουλου ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμ. χοιρινό κιμά
  • 75 γραμμ. κουκουνάρι
  • 100 γραμμ. σταφίδες
  • μισό μάτσο φρέσκο φασκόμηλο, τα φύλλα μόνο
  • μισό μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί +λίγο ακόμη
  • 8 καρότα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Άπλωσε το κρέας σε μια επιφάνεια με την πέτσα προς τα κάτω και αλατοπιπέρωσέ το γενναία, κάνοντας μασάζ με τα χέρια για να απλωθεί το αλατοπίπερο.
  • Ζέστανε μια καλή ποσότητα ελαιολάδου σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγάνισε το κρεμμύδι σου για 10 λεπτά να ροδίσει.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε τα συκωτάκια και τον κιμά.
  • Με ξύλινη κουτάλα διάλυσε τον κιμά ανακατεύοντας και ρίξε το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το φασκόμηλο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
  • Σβήσε με λίγο κρασί, ανακάτεψε καλά και απόσυρε από τη φωτιά.
  • Βάλε τη γέμιση σε μπολ και άφησέ την να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει άπλωσέ την στη μέση του χοιρινού σου.
  • Κάνε το κρέας σου ένα σφιχτό ρολό που θα στερεώσεις με 4-5 κομμάτια μαγειρικού σπάγγου.
  • Βάλε το ρολό σου σε ταψί και περίχυσέ το με λάδι και αλατοπίπερο.
  • Βάλε στο πλάι του ρολού τα καρότα που έχεις καθαρίσει.
  • Ρίξε στο ταψί ένα ποτήρι κρασί και ένα ποτήρι νερό και βάλε το στο φούρνο.
  • Χαμήλωσε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήσε το ρολό μέχρι να ροδίσει η πέτσα του και να ψηθεί ο κιμάς.
  • Για να το σερβίρεις, κόψε το σπάγγο, αφαίρεσε αν θέλεις την πέτσα και κόψε σε ροδέλες.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164