Γκασπάτσιο! Δροσερή ντοματόσουπα

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Οι σούπες δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο για το καλοκαίρι. Η ισπανική όμως αυτή συνταγή με κρύα σούπα είναι κάτι διαφορετικό. Δοκίμασέ την…η ιστορία της χάνεται κάπου μεταξύ της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και της Ισπανίας όπου και συναντάται μέχρι και σήμερα. Τα υλικά της είναι απλά, νόστιμα και ολόφρεσκα. Δεν χρειάζεται καθόλου ψήσιμο και θα σε δροσίσει στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Συστατικά

  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 2 κόκκινες γλυκές πιπεριές
  • 1 μέτριο αγγούρι
  • 2 φέτες ψωμί (κατά προτίμηση χθεσινό)
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές ξίδι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο (ή ξηρό)
  • Αλάτι/ Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεφλούδισε τις ντομάτες και λιώσε της στο μπλέντερ
  • Πρόσθεσε τις πιπεριές, αφού τις καθαρίσεις από τους σπόρους
  • Κόψε το αγγούρι σε κομμάτια και πρόσθεσέ το στο μείγμα μαζί με το κρεμμύδι το σκόρδο το λάδι και το ξίδι
  • Χτύπα καλάτα υλικά μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πουρές
  • Βάλε το μείγμα σε ένα μπολ, πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και άσε την σούπα στο ψυγείο για 2-3 ώρες
  • Συνόδευσέ το με κρουτόν, καυτερές πιπεριές (ωμές σε κομμάτι ή τουρσί) και φέτες από φρέσκο αγγούρι

Tip

Για να ξεφλουδίσεις εύκολα τις ντομάτες "ζεμάτισέ" τις για μερικά δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει.

Read More

And More