Γκασπάτσο καρπουζιού

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Σου περισσεύει καρπούζι ή δεν σου βγήκε όσο γλυκό θα ήθελες; Μπορείς να το κάνεις κρύα σούπα γκασπάτσο και να καλέσεις φίλους για να το απολαύσετε! Αγόρασε εδώ τα υλικά σου!

Συστατικά

  • 1 κιλό καρπούζι χωρίς φλούδα και κουκούτσια, σε κομμάτια
  • 1/4 φλιτζ. φύλλα κόλιανδρου +μερικά ακόμα για το σερβίρισμα
  • 3 κ.σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
  • 2 κ.σούπας φρέσκα φύλλα μέντας + μερικά ακόμη για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αγγούρι καθαρισμένο και χοντροκομμόενο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα καθαρισμένη και χοντροκομμένη
  • 1 μεγάλη ντομάτα καθαρισμένη και χοντροκομμένη
  • 1 κρεμμυδάκι χοντροκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε στο μπλέντερ τον κόλιανδρο, το καρπούζι, το λάιμ, τη μέντα, το λάδι, το αγγούρι, την πιπεριά, την τομάτα και το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και πολτοποίησε.
  • Βάλε το γκασπάτσο σου σε μπολ στο ψυγείο και άφησέ το 4 ώρες τουλάχιστον.
  • Σέρβιρε σε ποτήρια με φρέσκα φυλλαράκια κόλιανδρου και μέντας.

Tip

Όσο πιο πολύ μείνει το γκασπάτσο στο ψυγείο τόσο καλύτερη γεύση θα έχει!

Read More

And More