Γλυκά τσουρεκάκια

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η μαστιχωτή τους υφή θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σου.

Συστατικά

  • 1/2 κούπα ζεστό νερό
  • 1/2 κούπα ζεστό γάλα
  • 1 αυγό
  • 1/3 κούπα βούτυρο
  • 1/3 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 1 κουτ. της σούπας αλάτι
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 1 πακέτο ξηρή μαγιά (που φουσκώνει μόνη της)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μίξερ / πολυμηχάνημα, προσθέτεις το νερό,  το γάλα,  το αλάτι, το αλεύρι και τη μαγιά. Χτυπάς πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα.
  • Σε μία επίπεδη επιφάνεια (π.χ. ταψί) απλώνεις το μείγμα και το χωρίζεις στα δύο. Πλάθεις 12 μικρά μπαλάκια και τα πασπαλίζεις με το 1/4 της κούπας βουτύρου.
  • Σκεπάζεις τα ψωμάκια με χαρτί κουζίνας και τα αφήνεις να φουσκώσουν για περίπου μία ώρα.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Ψήνεις στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
  • Σερβίρονται ζεστά.

Read More

And More