Αφράτη σφολιάτα με κρέμα

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Σκέπασε ανάμεσα σε δύο φύλλα αφράτης τραγανής σφολιάτας βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής ανακτεμένη με σαντιγί. Η συνταγή είναι υπέροχη και πανεύκολη…

Συστατικά

  • 1 πακέτο σφολιάτες βουτύρου τετράγωνες (800 γρ.)
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα (καρπούζι ή φράουλα)
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψήσε τις σφολιάτες στο φούρνο, στους 200oC να ροδίσουν και να γίνουν αφράτες, για 15 λεπτά περίπου. Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσουν
  • Χτύπησε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη να γίνει μια σφιχτή σαντιγί
  • Ανακάτεψε τη σαντιγί με προσοχή για να μην κάτσει με την κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • Άπλωσε τη μια σφολιάτα σε ένα δίσκο και με ένα κορνέ κάλυψε την επιφάνειά της με την κρέμα. Σκέπασε με τη δεύτερη σφολιάτα
  • Συνέχισε την ίδια διαδικασία με όλες τις σφολιάτες και πασπάλισε με ζάχαρη άχνη
  • Σέρβιρε με τη μαρμελάδα και διάφορα φρούτα

Tip

Δεν δένει η σαντιγί; Κάνε κλικ εδώ και βρες το μυστικό για να γίνει αφράτη και σφιχτή

Read More

And More