Τραγανοί και αρωματικοί παραδοσιακοί κουραμπιέδες με τριμμένο αμύγδαλο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr αλεύρι γοχ
 - 250 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 - 150 gr + έξτρα ζάχαρη άχνη
 - 150 gr αμύγδαλα ανάλατα
 - 1 κρόκος αυγού
 - 1 κ. γλυκού baking powder
 - 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 - ανθόνερο ή ροδόνερο
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς, άπλωσε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήσε για περίπου 15 λεπτά.
 - Στο μπλέντερ θρυμμάτισε τα ψημένα αμύγδαλα χωρίς να γίνουν σκόνη και άφησέ τα να κρυώσουν.
 - Στο μίξερ χτύπησε το βούτυρο για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη (150 gr) για άλλα 10 λεπτά.
 - Πρόσθεσε και το baking powder και τη βανίλια και ανακάτεψε με τη μαρίζ (πλακέ σπάτουλα ζαχαροπλαστικής).
 - Πρόσθεσε στο μείγμα και τον κρόκο και ανακάτεψε καλά για να ενωθούν τα υλικά.
 - Ρίξε και μία κουταλιά ανθόνερο ή ροδόνερο και έπειτα άρχισε να προσθέτεις σιγά-σιγά το αλεύρι, μέχρι να ενσωματωθεί στα υπόλοιπα υλικά.
 - Ρίξε και τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και ανακάτεψέ τα στη ζύμη απαλά.
 - Άρχισε να παίρνεις μια μικρή χούφτα από τη ζύμη και να την πλάθεις σε μικρό μπαλάκι.
 - Τοποθέτησε τα μπαλάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, πίεσέ τα ώστε να ανοίξουν σε διάμετρο και σε απόσταση μεταξύ τους και ψήσε για περίπου 15 λεπτά στον αέρα.
 - Άφησε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν για τρία λεπτά, ράντισέ τους ελαφρώς με το ανθόνερο ή το ροδόνερο και κάλυψέ τους με ζάχαρη άχνη.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ