Αφράτα και λαχταριστά cinnamon rolls με άρωμα κανέλας και γλάσο με βανίλια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 2 ¾ φλ. αλεύρι γοχ
 - 3 κ. σούπας ζάχαρη
 - 1 κ. γλυκού αλάτι
 - 2 ¼ κ. γλυκού μαγιά ξηρή (στιγμής)
 - ½ φλ. νερό
 - ¼ φλ. γάλα
 - 2 κ. σούπας βούτυρο
 - 1 μεγάλο αυγό
 
Για τη γέμιση:
- ¼ φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 - 2 κ. σούπας κανέλα
 - ¼ φλ. μαύρη ζάχαρη
 
Για το γλάσο:
- 1 φλ. ζάχαρη άχνη
 - 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 - 2-3 κ. σούπας γάλα
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.
 - Σε ένα μικρό μπολ βάλε το νερό, το γάλα και τις δύο κουταλιές βούτυρο και ζέστανέ τα στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 45 δεύτερα.
 - Ρίξε το υγρό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι, πρόσθεσε το αυγό και ζύμωσέ τα για περίπου τέσσερα λεπτά, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη.
 - Βάλε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο μπολ και άφησέ τη να “ξεκουραστεί” για πέντε λεπτά.
 - Προθέρμανε το φούρνο στους 90 βαθμούς και σβήσ’ τον μετά από 10 λεπτά.
 - Με τον πλάστη, άνοιξε τη ζύμη σε ορθογώνιο 38×22 cm και άπλωσε από πάνω το μαλακό βούτυρο και πασπάλισε με το μείγμα μαύρης ζάχαρης και κανέλας.
 - Τύλιξε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ρολό και κόψε σε εννιά (9) ίσια κομμάτια.
 - Βάλε τα ρολάκια σε ένα ταψί ελαφρώς βουτυρωμένο και κάλυψέ τα με αλουμινόχαρτο.
 - Αφού σβήσεις το φούρνο, βάλε το ταψί μέσα και άφησέ τα για 20 λεπτά να φουσκώσουν.
 - Βγάλε το αλουμινόχαρτο, άναψε ξανά το φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
 - Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά τη ζάχαρη άχνη με το γάλα και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο το γλάσο.
 - Ρίξε το γλάσο πάνω από τα ρολά και σέρβιρε.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ