Brownies με αμύγδαλα

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστά brownies “φορτωμένα” με αμύγδαλα

Συστατικά

  • 1/2 φλ. αμύγδαλα
  • 115 gr άγλυκη σοκολάτα
  • 3/4 φλ. ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλ. άγλυκο κακάο
  • 2 κ. γλυκού σκόνη εσπρέσο
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 140 gr πάστα αμυγδάλου
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. σοκολατένια γκοφρέτα
  • ηλιέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς, ψήσε τα αμύγδαλα για περίπου 10 λεπτά και άφησέ τα να κρυώσουν πριν τα τεμχίσεις σε μικρά κομμάτια.
  • Σε μπεν μαρί λιώσε τη σοκολάτα με το βούτυρο και το κακάο μέχρι να γίνει λείο και πρόσθεσε ένα κουταλάκι εσπρέσο και τη βανίλια.
  • Ανέβασε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190 βαθμούς και λάδωσε καλά ένα ταψί με αντικολλητικό ταψί.
  • Άνοιξε την αμυγδαλόπαστα σε ένα λεπτό φύλλο.
  • Στο μίξερ χτύπα τα αυγά με το αλάτι για πέντε λεπτά και πρόσθεσε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Πρόσθεσε στο μίξερ το μείγμα σοκολάτας και μετά το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά.
  • Άπλωσε τη μισή ζύμη στο ταψί, σκέπασε με το φύλλο αμυγδαλόπαστας και από πάνω ρίξε και την υπόλοιπη ζύμη.
  • Ψήσε για περίπου 25 λεπτά και αμέσως ρίξε από πάνω την τριμμένη γκοφρέτα και τα ψημένα αμύγδαλα.
  • Κόψε το γλυκό σε κομμάτια και σέρβιρε.

Tip


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164